Chystáte venkovní obřad? Máme pro vás 10 důležitých věcí, na které si dejte pozor!

Svatební blog

Plánujete svůj velký den a rozhodli jste se pro venkovní obřad? Pak je vám určitě jasné, že existuje pár nástrah, které by mohly váš den zkomplikovat. My pro vás máme desatero pro venkovní obřad.

Už za pár týdnů si se svým milovaným partnerem řeknete ano? Přípravy jste jakžtakž zvládla a poslední, co je potřeba zajistit, je venkovní obřad. Právě obřady v zahradách, na loukách nebo na terasách oblíbené restaurace jsou stále častější. My pro vás máme pár rad, jak zajistit, aby se venkovní obřad povedl.

1. Výběr místa je velmi důležitý

Uvědomte si, že místo obřadu pro vás bude po celý zbytek života osudové, proto ho pečlivě vyberte. Mělo by pro vás mít nějakou symboliku a měla byste se na něm cítit dobře. V tomto případě se neohlížejte na druhé, ale jen a jen na své pocity.

2. Zkontrolujte přípravy

Několik dní před svatbou nezapomeňte zajet na místo obřadu a zkontrolovat, jestli je vše podle vašich představ a požadavků. Pokud to necháte až na poslední chvíli, může vás dost věcí překvapit.

3. Zajistěte dobrý zvuk

Jelikož venku je spoustu ruchů a šumů, zajistěte si dobré ozvučení obřadu. Babičky i tetičky by to nepřežily, kdyby vaše ano neslyšely.

4. Pohlídejte si vítr

Může to znít komicky, ale při venkovním obřadu je potřeba myslet na všechno. Rozhodně obeznamte svého kadeřníka, že váš den bude probíhat venku, protože by bylo nepříjemné, kdybyste kráčela uličkou rozcuchaná.

5. Nutné je mít plán B

Počasí prostě nejde poručit, a tak si rozhodně vždy naplánujte i záložní variantu pro případ, že se počasí rozhodne jít proti vám. Možností je přístřešek nebo nedaleká kaple. Rozhodně ovšem mějte na paměti, že štěstí přeje připraveným.

6. Nezapomeňte na občerstvení

Než se hosté na obřad sejdou, je příjemné, když mají možnost dát si pár jednohubek a sklenku šampusu. Proto nezapomeňte občerstvení zajistit a zohledněte počasí. Majonéza ve vedru nebude tou pravou volbou.

7. Nenechte hosty uschnout

V předchozím bodě jsme naznačili, že je dobré zajistit nějaký welcome drink a drobné občerstvení. Nezapomeňte ovšem i na nealko, které ocení nejen děti. Zvlášť v období veder se studená voda hodí.

8. Neudělejte si ze slunce nepřítele

Jestli bude po celý obřad svítit do očí vám i hostům, asi si svůj obřad neužijete. Proto mějte vždy slunce v zádech. Není tak složité dopátrat se směru slunce.

9. Sezení je důležité

Mějte vždy v záloze pár židlí pro případ, že přijde stará babička, která dorazit nemohla, nebo se někomu udělá špatně. Nenechte své hosty celý obřad stát a zajistěte jim pohodlí.

10. Povolení

Ne všude se dá venkovní obřad uspořádat, a tak je potřeba obstarat si potřebné povolení.